Aleksandar Stoicovici - Malul celălalt. Antologie de poezie sârbă sec. XX-XXI. PDF

PDF Coordonatorul editiei este poetul Aleksandar Stoicovici. Traducatori: Liubinca Perinat Stancova, Slavomir Gvozdenovici si Aleksandar Stoicovici.

Reunind 37 de poeti de limba sarba, apartinand mai multor generatii literare, antologia pe care o propunem se doreste o panorama a literaturii sarbe a secolelor XX-XXI, venind astfel in continuarea ultimei antologii similare, realizata de Ioan Flora cu mai bine de un deceniu in urma (Antologia Poeziei Sarbe, sec. XIII-XX).

Prin aceasta antologie se doreste, pe de-o parte, dezvaluirea unei alte perspective asupra operei unor mari autori precum Vasko Popa, Miodrag Pavlovic, Ivan V. Lalici, Ljubomir Simovic samd., iar pe de alta parte, readucerea in prim plan a unor autori precum Danilo Kis, Vitomir Vito Nikolic sau Milos Komadina, a caror poezie este prea putin cunoscuta cititorilor romani.

De asemenea, un alt scop al acestui proiect este de a aduna intre coperte, cei mai importanti poeti de limba sarba din prezent (Ivan Negrisorac, Jelena Lengold, Dragan Jovanovic Danilov, Vojislav Karanovic , Ana Ristovic, Dejan Aleksic), pentru a le putea oferi cititorilor din Romania o imagine asupra poeziei sarbe contemporane de dincolo de Dunare.

Tags: download, aleksandar stoicovici, ebook, pdf, malul celălalt. antologie de poezie sârbă sec. xx-xxi

download Aleksandar Stoicovici Malul celălalt. Antologie de poezie sârbă sec. XX-XXI PDF

Download from mirrors