Dirk Ayelt Kooiman - Oefenen In Ontsnappen. PDF

 • Book info

  Author
  Title
  eBook formatPaperback, (torrent)En
  PublisherUitgeverij de Harmonie
  File size5.8 Mb
  ISBN9789061698142
  Pages count188
  Book rating4.2 (2 votes)
   rate rate rate rate rate
 • From author

PDF Kooimans vader was hoogleraar kerkgeschiedenis. Als 'zoon van de professor' waren de verwachtingen van zijn ouders hooggespannen. In een interview met Vrij Nederland zegt hij daarover: 'Tot mijn achttiende ben ik zo'n beetje bezig geweest met aan die druk van mijn milieu te onttrekken.'

Kooiman studeerde geschiedenis en filosofie in Amsterdam. De thematiek in Kooimans boeken is dan ook niet van een filosofische inslag ontbloot. In de boeken van Kooiman spelen verbeelding en werkelijkheid, vervreemding en identiteitsproblemen een grote rol. Ook kunst, literatuur en muziek staan vaak centraal.

Kooiman werd tot schrijven aangezet door de kunstschilder Wim de Haan. In 1971 debuteerde hij met de verhalenbundel Manipulaties. De grote stilte (1975) werd bekroond met de Van der Hoogtprijs 1977. Kooimans grote doorbraak kwam in 1982 met de roman Montyn, het levensverhaal van de schilder Jan Montyn die in de oorlog collaboreerde. Kooiman maakte opnamen van gesprekken met Jan Montyn en reconstrueerde zo zijn leven.

In 1974 richtte Kooiman samen met Thomas Graftdijk het literaire tijdschrift De Revisor op. Met onder meer Doeschka Meijsing, Nicolaas Matsier en Frans Kellendonk behoorde Kooiman tot de zogenaamde Revisor-groep, ook wel aangeduid als de Academisten. Ze zetten zich af tegen realistische, anekdotische literatuur. Kooiman schreef een aantal filmscenario’s, onder andere voor 'Prettig weekend, meneer Meijer' van Orlow Seunke en 'De Dream' van Pieter Verhoeff.

Dirk Ayelt Kooiman woont en werkt in Amsterdam.

Tags: download, dirk ayelt kooiman, ebook, pdf, oefenen in ontsnappen

download Dirk Ayelt Kooiman Oefenen In Ontsnappen PDF

Download from mirrors